У початок

Скоро на АЗС: суд зняв арешт з компонентів і присадок на нафтобазі «БРСМ»

Також є російською мовою

Слідчий суддя Святошинського районного суду м.Києва Новик В.П. скасував арешт, накладений на виявлені під час обшуку нафтобази в с. Переяславське розчинники, компоненти і присадки для виготовлення моторних палив. Про це свідчить постанова суду, опублікована в Реєстрі судових рішень.

Зокрема, з-під арешту виведено 291,22 т продукту високоароматизованого установки каталітичного риформінгу (2707 50 90 00), 1 459 т ефіру метил-трет-бутилового (МТБЕ) марки А (2909 19 90 20) і 278,28 т розчинника ( 2905110000, під цим кодом в Україну ввозиться метанол, який використовується як октанозбільшуючий компонент при виробництві пального).

Разом з компонентами також було знято арешт з 696 т і 5,42 тис. т нафтопродуктів, ідентифікованих як бензини А-95 і А-92 відповідно, а також з 6,93 тис. т продукту, позначеного як дизельне пальне, і 308 т альтернативного палива (3824909710).

Арешт було знято за клопотанням адвоката, що представляє інтереси ТОВ «Катма Груп», ТОВ «ТНТ Груп» і ТОВ «Стандарт Ойл-2000», яким, згідно з ухвалою суду, належать нафтопродукти і компоненти.

Як повідомляв enkorr, нафтопродукти було заарештовано під час обшуків, проведених 3-4 березня. Слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження за фактами несплати податків і незаконного виготовлення підакцизних товарів, фігурантами якого є компанії групи «БРСМ».

Характерно, що в публічних коментарях офіційні представники «БРСМ-Нафти» заперечують зв'язок із цими компаніями і нафтобазою в селі Переяславському як такою, хоча вона належить ТОВ «БРСМ-Нафта».

Нагадаємо, нафтобаза в Переяславському і міні-НПЗ у Гадячі вказані місцями виробництва бензинів з октановим числом 95 у сертифікатах якості ТОВ «Стандарт Ойл 2000», які доступні на АЗС «БРСМ».

У рамках розслідування цього ж кримінального провадження в березні було проведено обшуки й вилучено пальне і документацію на столичній станції мережі «БРСМ-Нафта» по вул. Олени Теліги. Втім, ТОВ «Євро Смарт Пауер» вдалося домогтися скасування арешту на пальне.

Нагадаємо, квітневе дослідження Інституту споживчих експертиз, в об'єктиві якого опинився бензин А-92, показало перевищення норм вмісту сірки і бензолу в зразках SunOil і Мotto, а в пальному, закупленому на станціях «БРСМ» і SunOil, було виявлено сліди амінів – токсичної речовини, забороненої до використання в паливах не тільки в Україні, але і в Європі й США. У результаті інститут був змушений заявити про припинення програм маркетингової підтримки зазначених мереж.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти