У початок

Міненерго запропонувало відтермінувати впровадження техрегламенту на СВГ до травня 2020 р. – УАСГ

Також є російською мовою

Міністерство енергетики розробило проєкт рішення про відтермінування впровадження в дію Технічного регламенту (ТР) з вимогами до скрапленого газу до 5 травня 2021 року. Про це повідомляє Українська асоціація скрапленого газу (УАСГ).

Відзначається, що проєкт змін спрямовано до Кабінету міністрів.

Тим часом, на думку представників УАСГ, через те, що Міністерство економіки досі не призначило жодного органу з оцінки відповідності (ООВ), що підтверджує відповідність СВГ вимогам Техрегламенту, доречнішим було б відтермінування до 1 липня 2021 р..

Відзначимо, для введення в обіг окремої партії чи серії партій продукції необхідний документ, що підтверджує її відповідність вимогам Техрегламенту. Цю процедуру проводять спеціальні органи оцінки відповідності, акредитовані Національним агентством з акредитації України (НААУ).

Однак на сьогодні тільки дві компанії подали документи на акредитацію в НААУ як орган відповідності. При цьому терміни закінчення оформлення невідомі.

Як повідомляв enkorr, про потребу відтермінування впровадження ТР заявляла Консалтингова група «А-95» і Українська енергетична асоціація.

Нагадаємо, Технічний регламент ухвалено постановою Кабінету міністрів №667 від 29 липня 2020 р.. Документом передбачається піврічний адаптаційний період, фактичне набуття нормами чинності передбачається з 4 лютого 2021 р..

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти