У початок

Латвія відновила постачання СВГ в Україну

На початку червня українські компанії відновили закупівлі скрапленого газу з Латвії. Наразі продажі в Україну здійснює лише Latvijas Propana Gaze.

Компанія пропонує продукт виробництва Orlen Lietuva, повідомили enkorr учасники ринку.

Обсяги постачань поки невеликі, з початку місяця з терміналу у Ризі на адресу українських компаній було відвантажено трохи більше 200 тонн продукту. Латвійська компанія має обмежені обсяги газу, крім того, на ринку є більш конкурентні пропозиції.

«Газ із Латвії виходить дуже дорогим. Але в нас є клієнти, яким потрібен саме балтійський продукт», — каже один з українських імпортерів.

Нагадаємо, після впровадження постанови КМУ №1147 латвійські компанії були змушені припинити продажі газу в Україну. Більше 90% імпорту Латвії складає російський продукт, який постачати на український ринок заборонено.

Латвія була з найбільшим постачальником підозрілого газу. Переважна частка обсягів продукту від латвійських компаній потрапляла в Україну без сертифікатів, решта партій їхала з сертифікатами EUR1. Втім багато українських компаній висловлювало сумнів, що у суміші, яку продавали латвійські фірми, зміст неросійського ресурсу становить 51%. На початку року enkorr проводив розслідування щодо постачань «балтійського міксу», та виявилося, що його левова частка має російське походження.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти