У початок

Імпорт скрапленого газу за 28 днів червня досяг 129 тис. т

Також є російською мовою

Постачання автогазу за 28 днів червня склали 129 тис. т, що більше від обсягів аналогічного періоду травня на 15,6 тис. т. Про це повідомили в Консалтинговій групі «А-95».

Імпорт СВГ з Росії виріс удвічі й склав 49 тис. т. Зокрема, постачання СВГ «Роснафти» досягли 9,6 тис. т. Зокрема одержувачем газу «Роснафти» стала компанія «БС Ойл» (входить до групи Unimex), вона оформила дебютні 760 т скрапленого газу через швейцарського трейдера AGTG SA. Нагадаємо, що Unimex входив у четвірку компаній, які відновили імпорт ДП «Роснафти» в травні. Так само список імпортерів ресурсу «Роснафти» поповнив WOG, розмитнивши 330 т СВГ.

За словами трейдерів, весь ресурс від Socar New Trading продовжує йти за спотовими угодами, TERM-контракти з українськими трейдерами компанія ще не підписала. Нагадаємо, що Socar New Trading пропонує довгий контракт на постачання СВГ «Роснафти» на умовах +$25/т до середньомісячного котирування Argus daf Brest.

Імпорт казахстанського ресурсу скоротився на 6% і склав 41 тис. т. Відвантаження ТШО скоротилися на 6% за рахунок залізничних партій. Спотові постачання від інших постачальників з Казахстану склали 5 тис. т.

Імпорт з Білорусі знизився на 20% і склав 21,2 тис. т. «Білоруснафта» збільшила обсяги відвантажень на 5%. Обсяги білоруських НПЗ у червні скоротилися більш ніж удвічі. У тому числі Мозирський НПЗ постачив в Україну 3,2 тис. т, з яких 1 тис. припала на бутан-бутиленовую фракцію для «Катма груп» (входить до групи «БРСМ»). Невеликі партії залишків, що переходять з травня (400-600 т), також отримали WOG, OKKO, «Альянс Енерго Трейд» і «Авантаж». Як повідомлялося раніше, через тривалий ремонт завод скоротив плани з відвантаження СВГ в Україну до нуля.

Постачання СВГ через західний кордон склали 14 тис. т, показавши зниження на 15%.

Морський імпорт у червні склав 13,8 тис. т. Зокрема, в порт Одеси було доставлено 7,6 тис. т ресурсу виробництва ТШО. Компанія «Ультрамарин трейдинг» імпортувала 3,4 тис. т ресурсу в порт Миколаєва, а також дебютувала з постачаннями в Бердянськ з 1 тис. т СВГ.

Структура постачань СВГ за виробниками за 28 днів, травень/червень 2021 р., тис. т

 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти