У початок

«Глуско Україна» просить президента втрутитися в ситуацію з блокуванням роботи мережі АЗС

Також є російською мовою

Компанія «Глуско Україна» звернулася до президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Дмитра Шмигаля з проханням втрутитися в ситуацію з блокуванням роботи її мережі АЗС. Про це під час прес-конференції заявив генеральний директор компанії Борис Ганджа, передає кореспондент enkorr.

«Ми звертаємося до президента України Володимира Зеленського, прем'єр-міністра та інших керівників країни з проханням втрутитися в цю абсурдну ситуацію, коли силовики знищують прозорий український бізнес, який забезпечує гідними зарплатами понад 2 тис. людей і платить до держбюджету 3 млрд грн податків щорічно», – заявив він.

Топ-менеджер відзначив, що щомісячний розмір фонду оплати праці групи компаній становить приблизно 40 млн грн, а щомісячний розмір єдиного соціального внеску – 8,8 млн грн.

«Ми не просимо зупиняти слідчі дії або розслідування, ми вимагаємо дати нам змогу продовжувати працювати», – заявив генеральний директор «Глуско Україна».

Тим часом, він наполягає на абсурдності всіх звинувачень на адресу компанії з боку силових органів.

«Ми категорично не згодні з указаними звинуваченнями слідства. Нині податкові органи мають повний доступ до інформації про всі переміщення пального на території України і обсягах його реалізації на підставі даних системи електронного адміністрування», – відзначили в компанії.

За словами представника «Глуско Україна», через дії правоохоронців компанія вже шостий день не має змоги виконати свої зобов'язання з відвантаження пального, зокрема підприємствам державного сектора, серед яких – пожежно-рятувальні й правоохоронні частини, лікарні й станції «Швидкої допомоги».

«Ми завжди були відкриті до взаємодії з контролюючими органами і готові до будь-яких запитів з боку силових структур. Діяльність групи компаній «Глуско» щорічно перевіряється відомими міжнародними аудиторськими компаніями, за результатами яких готується консолідована фінансова звітність», – підкреслив він.

За словами Б.Ганжі, він не знає реальної причини тиску з боку силових структур, але не виключає, що в ній може бути політична складова.

«Зрозуміло, що це політика. Мені хочеться вірити, що жоден із наших конкурентів такими методами не намагається прибрати сильного гравця з ринку», – заявив він.

Як повідомляв enkorr, 11 березня СБУ спільно з фіскальною службою блокували роботу компанії «Глуско Україна», яка управляє однією з найбільших мереж автозаправних станцій, що належать Proton Energy Group S.A.

Інкриміновані правоохоронними органами звинувачення на адресу мережі АЗС в компанії назвали абсурдними і безпідставними.

Proton Energy Group S.A. прийняла рішення припинити співпрацю і постачання нафтопродуктів на український ринок з 1 квітня 2021 року. Компанія пояснила це своїми ризиками в зв'язку з відкритим переслідуванням силовиків і ризиками контрагентів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти