У початок

Ціни на нафту знижуються, Brent — $109,14 за барель

Ціни на нафту знижуються на сигналах різкого спаду економічної активності в Китаї через карантинні заходи, запроваджені в країні для стримування поширення COVID-19.

Відповідно до статданих, опублікованих у понеділок, промвиробництво в КНР у квітні знизилося вперше з березня 2020 року, а скорочення роздрібних продажів стало максимальним із цього ж часу.

Китай є найбільшим світовим імпортером нафти, і слабкі статдані з економіки говорять про ймовірне зниження споживання енергоресурсів у країні.

Вартість липневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:10 кск у понеділок становить $109,14 за барель, що на $2,41 (2,16%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у п'ятницю ці контракти здорожчали на $4,1 (3,8%), до $111,55 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $108,27 за барель, що на $2,22 (2,01%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. У п'ятницю вартість цих контрактів збільшилася на $4,36 (4,1%), до $110,49 за барель.

Тим часом міністри фінансів країн ЄС готуються в понеділок провести зустріч у Брюсселі для обговорення чергового раунду санкцій щодо рф. Раніше повідомлялося, що деякі європейські країни готові розглянути змогу відтермінування запровадження заборони на імпорт російської нафти у разі якщо її не підтримає Угорщина.

Німеччина при цьому планує припинити імпорт нафти з рф до кінця цього року, навіть якщо ЄС не ухвалить скоординованого рішення про запровадження ембарго, зазначає агентство Bloomberg.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти