В начало

Житомирщині завдано збитків через обстріли окупантами паливної інфраструктури майже на 500 млн грн – ДЕІ

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України через бомбардування й обстріли паливної інфраструктури країни Житомирській області було завдано збитків на 489,8 млн грн. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому Державною екологічною інспекцією (ДЕІ) на своєму офіційному сайті.  

Так, як зазначають у ДЕІ, за забруднення атмосферного повітря через пожежі на нафтобазах, розташованих на території Житомирської області, які було пошкоджено внаслідок ракетно-бомбових ударів агресора, розраховано збитки на загальну суму 478,4 млн гривень.

«За шкоду, заподіяну довкіллю в результаті пошкодження нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок», коли через обстріл російськими військами стався витік нафтопродуктів на земельну ділянку й у водний об’єкт, нараховано збитків на 11,4 млн гривень», – йдеться у повідомленні.  

Загалом же, зазначають у Держекоінспекції, з початку війни довкіллю Житомирській області внаслідок бойових дій завдано збитків на суму понад 530,2 млн гривень, зауважуючи, що результатами військової агресії є забруднення земель хімічними речовинними, забруднення водних артерій, а також атмосферного повітря викидами небезпечних речовин, накопичення канцерогенного сміття. 

Як раніше повідомляв enkorr, збитки від бомбардування нафтогазовидобувного комплексу на Сумщині склали 140 млн грн.

Державна екологічна інспекція порахувала й суму збитків, заподіяних атмосферному повітрю внаслідок горіння трьох АЗК «Авантаж-7» на Чернігівщині й газозаправного пункту ТОВ «Газ-ресурс». Йдеться про 590 тис. грн і 50 тис. грн відповідно.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти