В начало

Закупівлі нафти Urals у Туреччині в травні досягли максимуму за сім місяців

Згідно з даними Refinitiv Eikon і трейдерів, закупівлі Туреччиною російської нафти Urals у травні досягли семимісячного максимуму, оскільки турецькі нафтопереробники скористалися низькими цінами на цей сорт.

Туреччина є єдиним великим імпортером морських вантажів Urals у Європі після того, як більшість інших країн регіону погодилися на ембарго на такі закупівлі через дії росії в Україні, які москва називає «спеціальною військовою операцією», а насправді вони є повномасштабною війною росії проти України.

Згідно з даними Refinitiv Eikon і розрахунками Reuters, у травні було завантажено близько 230 тис. барелів на день (б/д) нафти Urals для доставки в порти Туреччини, що є найвищим рівнем із жовтня 2022 року й майже вдвічі перевищує постачання у квітні.

Тим часом нафтопереробники в Середземномор’ї страждають від нестачі кислої нафти, оскільки Ірак припинив експорт близько 450 тис. б/д експорту сирої нафти з Курдистану наприкінці березня після перемоги в арбітражі проти Туреччини.

Згідно з даними Refinitiv Eikon і розрахунками Reuters, Туреччина збільшила імпорт нафти сорту Urals минулого року і закупила близько 150 тис. б/д цього сорту цього року, що майже стільки ж, скільки в січні-травні 2022 року.

Зі слів трейдерів, здатність Туреччини імпортувати російську нафту обмежена її переробними потужностями й конкуренцією з нафтопереробниками в Азії.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти