В начало

Японія збирається імпортувати першу з травня 2022 року партію нафти з росії

Японія має намір імпортувати свою першу партію сирої нафти з росії за понад півроку, оскільки уряд змушує імпортерів енергоносіїв накопичувати паливо, щоб уникнути майбутнього дефіциту.

Судно Aframax Zaliv Baikal прямує в Японію після завантаження з об’єкта «сахалін-2» на далекому сході росії в середу, згідно з даними відстеження суден, зібраними Bloomberg. Японія не імпортувала російської нафти з травня, свідчать дані про доставку.

Хоча Японія долучилася до інших західних союзників у введенні санкцій проти росії через її вторгнення в Україну, азіатська країна не вжила суворих заходів щодо нафти й природного газу. Уряд заявив, що російський експортний проєкт «сахалін-2» є ключовим джерелом постачання скрапленого природного газу в Японію, а для стабільної роботи необхідні виробництво й імпорт нафти.

Відвантаження відбувається, оскільки москва заборонила експорт російської сирої нафти й продуктів нафтопереробки іноземним покупцям, які дотримуються обмеження ціни. Минулого місяця Японія заявила, що постачання з експортного проєкту «сахалін-2» буде звільнено від обмеження ціни.

Проте Японія значно скоротила імпорт нафти з росії — особливо з нафтогазового проєкту «сахалін-1» — після початку війни, оскільки нафтопереробні заводи прагнули диверсифікувати постачання.

Покупцем останньої партії з росії була японська Taiyo Oil Co., яка планує розділити вантаж між двома розвантажувальними терміналами в Кікумі й Наміката, йдеться в заяві на веб-сайті Sakhalin Energy від 19 грудня.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти