В начало

«Укргазвидобування» отримало 120 генераторів як донорську допомогу

АТ «Укргазвидобування» отримало 120 генераторів різної потужності на 50 млн грн від 11-ти країн як донорську допомогу. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті групи «Нафтогаз».  

«Близько 120 генераторів різної потужності на загальну суму понад 50 млн грн отримало «Укргазвидобування» як донорську допомогу з 11-ти країн за останні 8 місяців. Завдяки переданому обладнанню найважливіші об’єкти нафтогазовидобувної інфраструктури можуть працювати незалежно від наявності електроенергії в мережі», – зазначається у повідомленні.

Зокрема УГВ упродовж року отримувало енергетичне обладнання з Великої Британії, Польщі, Франції, Швеції, Азербайджану, Норвегії, Швейцарії, Японії, Бельгії, Литви, Італії.

Зі слів т.в.о. генерального директора УГВ Олега Толмачова, на початку повномасштабного вторгнення росії регулярні перебої у постачанні електроенергії призводили до порушення виробничих процесів і, як наслідок, до втрат видобутку. «Допомога закордонних донорів, які відгукнулися на наші запити, стала надважливою для стабілізації нашої роботи і видобування українського газу в цілому. В умовах війни нам вдалося мінімізувати втрати у видобутку газу, а зараз ми ставимо план з його збільшення», – зауважив він.

«Завдяки цим генераторам ми видобуваємо газ незалежно від наявності електроенергії й продовжуємо працювати над збільшенням власного видобутку», – підсумував очільник групи «Нафтогаз» Олексій Чернишов.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти