В начало

У ЄС не затвердили ембарго на російську нафту, проти знову виступила Угорщина

Сьогодні в ЄС через позицію Угорщини так і не затвердили ембарго на нафту з рф. Проте комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу продовжить обговорювати змогу запровадження нафтового ембарго проти росії.  

Про це повідомив віце-президент Єврокомісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель на брифінгу після засідання Ради Євросоюзу на рівні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС у Брюсселі, пише УНІАН.

Жозеп Боррель запевнив, що Євросоюз продовжить застосовувати санкції проти росії, аби зробити ціну вторгнення в Україну нестерпною для кремля.

«Ми продовжуємо обговорювати. На жаль, сьогодні було неможливо досягнути згоди, щоб надати остаточної форми шостому пакету санкцій. Це питання буде повернуто Комітету постійних представників країн-членів ЄC, і посли продовжать обговорення», – сказав Боррель.

З його слів, схваленню шостого пакета санкцій проти рф заважають незмінні складнощі в досягненні одностайності у питанні нафтового ембарго серед країн-членів ЄС.

При цьому, як зазначив Боррель, Угорщина не пояснювала своєї позиції з політичного погляду щодо небажання підтримувати ембарго на російську нафту, але говорила з погляду економіки.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти