В начало

У ЄС хочуть побудувати новий газогін, що зʼєднає Португалію з центральною Європою – FT

Євросоюз обговорює будівництво нового газогону, що зʼєднає Португалію й Іспанію з центральною Європою, причому частину між Іспанією й Францією можуть побудувати за 9 місяців. Про це повідомляє Financial Times із посиланням на міністра енергетики та довкілля Іспанії Терезу Ріберу, канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Рібера заявила, що ділянку трубопроводу з Іспанії у Францію можна побудувати менш ніж за рік у рамках спроб відлучити Європу від російського газу.

У свою чергу канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив у четвер, що обговорював новий трубопровід із лідерами Іспанії, Португаліїйа Франції і президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Він додав, що також буде створено «інші сполучення між Північною Африкою і Європою, які допоможуть нам диверсифікувати наше [енергетичне] постачання».

Прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта додав, що «Німеччина може на 100% розраховувати на прихильність Португалії до будівництва газопроводу». Поки новий газогін не буде завершено, Коста сказав, що порт «Сінеш» на південно-західному узбережжі Португалії може використовуватися як логістичний центр для доставки скрапленого природного газу в Європу.

Зазначається, що відповідний проєкт уже розроблявся, проте його було відкладено 2019 року через опір Франції.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти