В начало

У рф продовжать скорочення видобутку нафти на 500 тис. б/д до червня

росія продовжить дію рішення про скорочення видобутку нафти на 500 тисяч барелів на добу до червня 2023 року. Про це оголосив віце-прем'єр рф алєксандр новак, повідомляє «Інтерфакс».

«На цю мить росія перебуває близько до досягнення цільового рівня скорочення — його буде досягнуто найближчими днями. Відповідно до поточної ситуації на ринку рішення про добровільне скорочення видобутку обсягом 500 тисяч б/д діятиме до червня 2023 року включно», — сказав він.

Нагадаємо, на початку лютого він заявив, що росія добровільно зменшить видобуток нафти на 500 тис. б/д у березні. Таким чином російська влада вирішила відреагувати на встановлення обмеження максимальної ціни на нафту з рф країнами «Великої сімки» та їхніми партнерами, що призвело до збільшення дисконту на сировину з росії.

Як повідомлялося, з 5 лютого набуло чинності встановлене країнами «Великої сімки» обмеження цін на російські нафтопродукти, зокрема дизельне паливо й мазут. З 5 грудня вони запровадили обмеження ціни на нафту, що постачається морським транспортом з росії, на рівні $60 за барель.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти