В начало

У Німеччині можуть скасувати заборону на видобуток сланцевого газу й нафти на шельфі

Уряд Німеччини може скасувати заборону на видобуток сланцевого газу й нафти на прибережних територіях країни у Північному морі. Про це повідомляє газета Handelsblatt із посиланням на Міністерство економіки ФРН.

«Міністерство економіки ФРН більше не виступає проти видобутку нафти і газу в Північному ы Балтійському морях», — зазначено у статті. Приводом для такого рішення стала криза енергопостачання ы скорочення постачань російського палива через аварію на трубопровідній мережі «північних потоків».

Планам Мінекономіки заважає коаліційна угода СДПН (соціал-демократів), «Союзу 90/Зелених» і СВДП (вільних демократів) в уряді Німеччини. Проте різке зростання цін на енергоносії й загроза дефіциту палива у зимовий опалювальний період можуть змінити розклад сил, стверджує Handelsblatt.

«У принципі, заява Коаліційного договору є правильною, але поточна ситуація вимагає рішень, що відповідають ситуації», — заявили представники Мінекономіки ФРН.

Це, зокрема, підвищує можливість реалізації геологорозвідувальних проектів у німецько-голландській частині Північного моря.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти