В начало

У березні імпорт сирої нафти в Китай зріс на 22,5%

Імпорт сирої нафти в Китай у березні зріс на 22,5% порівняно з роком раніше — до найвищого рівня за один місяць з червня 2020 року, показали дані в четвер, оскільки нафтопереробники збільшили темпи в очікуванні економічного відновлення, повідомляє Reuters.

Імпорт сирої нафти в березні склав 52,3 млн тонн, або 12,3 млн барелів на день (б/д), згідно з даними Головного митного управління. Це можна порівняти з 10,1 млн барелів сирої нафти, імпортованої торік у березні. 

Імпорт відповідав очікуванням збільшення обсягів нафтопереробки, а запаси продукції залежали від покращення попиту після скасування обмежень через COVID наприкінці минулого року.

Очікувалося також, що попит на сиру нафту зросте на великих приватних нафтопереробних заводах, таких як Zhejiang Petrochemical (ZPC) і Hengli Petrochemical, які, як повідомляється, працюють на офіційних рівнях переробки або вище, щоб отримати прибуток від підвищення маржі переробки.

На ZPC і Hengli припадає 6,5% нафтопереробних потужностей Китаю.

Загальний обсяг імпорту сирої нафти за перший квартал становив 136,6 млн тонн, що на 6,7% більше, ніж за той самий період торік (127,9 млн тонн).

Також передбачалося, що споживання гасу зросте до березня, оскільки авіаційний сектор країни відновлюється після скасування обмежень на подорожі.

У березні Китай імпортував 8,9 млн тонн природного газу, що на 11,2% більше, ніж 8,0 млн тонн рік тому. Загальний імпорт природного газу за перший квартал становив 26,7 млн тонн, що на 3,6% менше, ніж торік. 

Дані також показали, що експорт нафтопродуктів у березні склав 5,5 млн тонн, що на 35,1% більше порівняно з 4,1 млн тонн у тому ж місяці 2022 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти