В начало

Турецький імпорт СВГ у квітні обвалився

У квітні обсяги імпорту скрапленого газу у Туреччину зменшилися на 26%, до 241 тис. т. Скорочення постачань зумовлено зменшенням попиту на СВГ.

Закінчення опалювального сезону у Європі призвело до зниження цін на природний газ, що, у свою чергу, сприяло зменшенню споживання скрапленого газу турецькими промисловими підприємствами.

Найбільші постачальники скрапленого газу в Туреччину, Алжир і США у квітні зменшили обсяги відвантаження. За даними турецького Інституту статистики, минулого місяця постачання газу з Алжиру зменшилися на 22%, до 115,4 тис. т, а імпорт зі Сполучених штатів обвалився на 62%, до 29 тис. т. Постачання продукту з Казахстану також зменшилися з 21 тис. т у березні до 16,4 тис. т у квітні.

Єдиною країною, з якої Туреччина збільшила обсяги імпорту скрапленого газу, була росія. У квітні з цього напрямку було імпортовано 76,5 тис. т продукту, це на 3% більше, ніж у березні.

Зменшення попиту на скраплений газ сприяло його здешевленню у середземноморському регіоні. Нагадаємо, у квітні ціни Sonatrach обвалилися на $145-180/т, а у травні зменшилися ще на $10-20/т. Учасники ринку прогнозують подальше здешевшання пропану і бутану на тлі падіння котирувань нафти й профіциту продукту у середземноморському регіоні.

«Ми очікуємо зниження пропану Sonatrach до рівня $400/т і бутану до $410/т», — каже великий імпортер скрапленого газу в Туреччині.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти