В начало

TotalEnergies купуватиме СПГ у Adnoc Gas за угодою на 1 мільярд доларів

Державна енергетична компанія Об’єднаних Арабських Еміратів підписала угоду про постачання TotalEnergies SE скрапленого природного газу, оскільки Європа намагається забезпечити більше палива після повномасштабного вторгнення росії в Україну, пише Bloomberg.

Adnoc Gas Plc, зареєстрована на біржі дочірня компанія Abu Dhabi National Oil Co., надасть суперохолоджене паливо французькій фірмі згідно з трирічною угодою, яка діє до 2025 року, йдеться в заяві в понеділок. Очікується, що його вартість становитиме від 1 до 1,2 млрд доларів за сьогоднішніми цінами, сказав Adnoc, не розголошуючи обсягів.

Зі слів Adnoc, СПГ «доставлятиметься на різні експортні ринки у всьому світі».

Європейські ціни на газ різко впали цього року після різкого зростання після торішнього повномасштабного нападу росії на Україну й рішення скоротити постачання в Європу у відповідь на санкції. Але майже 40 євро за мегават-годину вони все ще перевищують історичні середні показники, і багато аналітиків прогнозують, що вони зростуть напередодні наступної зими в Європі.

Торік країни континенту закупили більше СПГ у США й газу з Норвегії. Посадовці з країн Європейського Союзу також багато подорожували до багатих на газ країн, таких як Алжир, Катар та ОАЕ, намагаючись зафіксувати більше постачань.

ОАЕ витрачають мільярди доларів, щоб майже втричі збільшити свої потужності з виробництва СПГ, до 15 млн тонн на рік, у наступні роки.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти