В начало

Tesla збільшила частку продажів електромобілів у Норвегії до найвищого рівня за весь час

У березні норвежці зареєстрували більшу частку електромобілів, ніж будь-коли раніше, чому сприяв новий місячний рекорд продажів у скандинавській країні для моделі Y від Tesla Inc., повідомляє Bloomberg.

Норвезька дорожня федерація OFV повідомила, що майже 87% з 19 366 автомобілів, проданих у березні, були електричними. На дизельні й бензинові автомобілі припадало 2,7% продажів протягом місяця, повідомляє OFV, додаючи, що країна має намір досягти 90%-ої частки електромобілів у продажах нових автомобілів до кінця року.

Норвегія прагне досягти мети, щоб до 2025 року всі продажі нових транспортних засобів складали автомобілі з нульовим рівнем викидів. Ця багата нафтою країна була першою країною, у якій 2020 року нові електромобілі випередили в салонах нові моделі з бензиновими і дизельними двигунами, завдяки щедрим стимулам, таким як зниження плати за проїзд, користування автобусними смугами й пільги при паркуванні.

«Продажі нових дизельних і бензинових автомобілів мають стати історією в Норвегії», — сказав директор OFV Ойвінд Солберг Торсен. Хоча продажі гібридів близько 10% також показують, що «ще не всі готові до електромобіля».

За даними OFV, минулого місяця в Норвегії було продано близько 7 445 Tesla Model Y, що становить 44% від загальної кількості — новий історичний максимум для будь-якої моделі автомобіля чи бренду в цій країні. Далі йдуть 1 076 штук Toyota bZ4X і 933 одиниці Volvo XZ40.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти