В начало

Суд відхилив позов «роснєфті», яка заперечує передачу її НПЗ в управління Німеччині

Вищий адміністративний суд Німеччини в Лейпцигу визнав правочинною передачу державі в довірче управління трьох нафтопереробних заводів, що належать російській «роснєфті», повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Bloomberg.

Термін чинного управління спливає 15 березня, але його може бути продовжено.

Як повідомлялося, у вересні уряд Німеччини на підставі закону про енергетичну безпеку взяв у довірче управління Rosneft Deutschland GmbH (RDG) і RN Refining & Marketing GmbH (RNRM). Таким чином, Федеральне мережеве агентство отримало під свій контроль дочірню структуру НК «роснєфть» та її частку у трьох нафтопереробних заводах: PCK Raffinerie (Шведт), MiRo (Карлсруе) і Bayernoil (Вогбург). На Rosneft Deutschland припадає близько 12% німецьких нафтопереробних потужностей, вона один із найбільших гравців на місцевому паливному ринку.

Уряд Німеччини пояснив свої дії необхідністю забезпечення безперебійного постачання нафти в країну в умовах безпрецедентної енергетичної кризи через війну росії проти України. Серед причин передачі активів у довірче управління федеральному уряду вказувалося і те, що основні постачальники критично важливих послуг, такі як страхові компанії, ІТ-фірми й банки, а також клієнти більше не були готові співпрацювати з «роснєфтью» і німецькими підприємствами, що належать їй, і організаціями. Санкції, запроваджені з початку вторгнення росії в Україну, торкнулися не тільки окремих російських компаній, а й цілих галузей, оскільки ЄС ввів жорсткі обмеження на імпорт нафти з рф.

«роснєфть», яка наполягає, що виконувала свої зобов'язання з постачання сировини на заводи в повному обсязі, оскаржила рішення уряду Німеччини, який планує продати ці активи. Проєкт ухвали, що дозволяє цей крок, було підготовлено у лютому і буде обговорюватися в парламенті цього тижня, повідомляє Bloomberg.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти