В начало

Стартував новий проєкт ОККО й «Повернись живим» зі збору коштів на зброю

Мережа ОККО і благодійний фонд «Повернись живим» стартували з новим спільним проєктом допомоги ЗСУ – «Око за око 2. Озброїмо ТрО до зубів». Його мета – повністю закрити нагальну потребу всіх бригад територіальної оборони в автоматичних гранатометах, крупнокаліберних кулеметах і мінометах. Для цього компанія і фонд акумулюють 400 млн грн, повідомляє прес-служба мережі.

«Нема часу на розкачку, коли війна триває. Задля перемоги продовжуємо забезпечувати й підсилювати наших військових нон-стоп. Тож поки тривав перший проєкт, ми разом із фондом розробляли вже другий, – коментує СЕО ОККО Василь Даниляк. – Упевнені, що новий етап так само об’єднає потужну водійську спільноту заради спільної мети – озброїти 31 бригаду ТрО до зубів. 31 бригаду, де майже у кожного з нас є хтось із друзів, колег чи знайомих зі сусіднього двору. Тих самих звичайних хлопців і дівчат, які встали й пішли захищати нашу країну».

Механізм реалізації проєкту «Око за око 2» залишився тим же самим – ОККО перераховуватиме по 1 гривні з кожного проданого літра пального PULLS 95/Diesel на збройне підсилення ТрО. Крім того, задонейтити також буде можна і на спецрахунок фонду «Повернись живим».

«Ми купуємо колективне групове піхотне озброєння, на яке у тій війні, яка зараз відбувається на сході України, найбільший запит. Це та зброя, яка вже не індивідуальна, але безпосередньо воює на полі бою, тобто на рівні взводів, на рівні рот, на рівні батальйонів, — коментує директор БФ «Повернись живим» Тарас Чмут. — Кожна з 31 бригади ТрО так чи інакше задіяна у бойових діях. Ми долучилися до створення ТрО, ми розгортали Командування ТрО перед повномасштабним вторгненням, ми активно працюємо з ТрО після початку повномасштабного вторгнення і сьогодні, незважаючи на активне залучення ТрО в цій війні, вони отримують озброєння і техніку за залишковим принципом. У них великий дефіцит саме того озброєння, яке ми закуповуємо, і те, що ми закупимо, дозволить суттєво наростити потенціал більшості бригад ТрО безпосередньо на полі бою».

Зібрані кошти підуть на закупівлю 100 автоматичних гранатометів (УАГ-40), 200 крупнокаліберних кулеметів (ДШК) і 300 мінометів калібру 82 мм. Зброю буде передано військовим партіями в міру виготовлення і доставки.

Нагадаємо, днями ОККО долучилася до збору коштів «Повернись живим» на «Довгі РУКи ТрО». Донат обсягом 48 млн грн повністю закрив потребу 11 областей, де бракувало від 22% до 55% потрібної суми на розвідувально-ударні комплекси для місцевих бригад тероборони.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти