В начало

США виділять $2,5 млрд на заводи з виробництва акумуляторів для електромобілів

Міністерство енергетики США надасть спільному підприємству американського автомобільного концерну General Motors Co. й південнокорейської LG Energy Solution $2,5 млрд для фінансування будівництва трьох заводів із виробництва акумуляторних батарей для електромобілів. Про це йдеться у повідомлені Міненерго, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що воно надасть СП Ultium Cells LLC кредит для фінансування будівництва заводів у штатах Огайо, Теннессі й Мічиган.

Загальна вартість трьох підприємств складе близько $7 млрд. Перший завод, в Огайо, як очікується, розпочне виробництво до кінця літа, йдеться у повідомленні GM. Завод у Теннессі має розпочати виробництво наступного року, а у Мічигані – у 2024 році.

GM й інші автовиробники почали поспішно відкривати заводи з виробництва батарей у Північній Америці на тлі планів випустити на ринок десятки нових моделей електромобілів найближчими роками, пише The Wall Street Journal.

Так, компанія Redwood Materials Inc., стартап, керований колишнім технічним директором Tesla Inc. Джей Бі Штробелем, повідомила про плани інвестувати $3,5 млрд у підприємство з виробництва ключових компонентів для акумуляторів електромобілів у Неваді.

GM планує вкласти у розробку електромобілів $35 млрд до кінця 2025 року. Три нових заводи дадуть компанії змогу виробити 1 млн електромобілів у Північній Америці до середини поточного десятиліття, кажуть її топ-менеджери. 

Акції GM на додаткових торгах у понеділок здешевшали на 0,3%.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти