В начало

Скорочення експорту нафти ОПЕК+ сповільнилося через різке зростання постачань з росії – Bloomberg

Картель у листопаді скоротив видобуток приблизно на 1 млн барелів на день (б/д). Водночас росія збільшила видобуток напередодні європейських санкцій. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на власне опитування.  

Лідер групи Саудівська Аравія викликала значну політичну критику з боку США, коли вперше оголосила про скорочення, яке виявилося необхідним для стабілізації нафтових ринків проти погіршення попиту в Китаї.

Проте експорт нафти з усіх 23-х країн групи впав лише на 361 тис. б/д, оскільки падіння в більшості членів було компенсовано сплеском сировини з росії, показують дані енергетичної аналітичної компанії Kpler Ltd. Хоча експорт і видобуток не пов’язані ідеально, постачання можуть дати уявлення про видобуток нафти в країні.

«російські виробники нафти робили те, що суперечить основному наративу, а саме вони нарощували видобуток», — сказав Віктор Катона, аналітик Kpler у Відні.

За даними Міністерства енергетики, москва збільшила видобуток нафти до восьмимісячного максимуму обсягом 10,9 млн б/д у листопаді, перед тим як наступного тижня набудуть чинності санкції Європейського Союзу щодо продажу нею сирої нафти. Тим часом країни «Великої сімки» обговорюють ліміт ціни на російську нафту, деталі ще опрацьовуються.

Альянс ОПЕК+ має зустрітися в неділю, щоб переглянути політику видобутку на початку 2023 року. Хоча російська нафтова повінь суперечить спробам групи скоротити постачання, початок санкцій означає, що потоки з москви можуть незабаром зменшитися.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти