В начало

Уряд Німеччини шукає сировину для НПЗ у Шведті

За кілька днів до запланованого припинення імпорту нафти з росії джерела постачань для нафтопереробного заводу PCK у Шведті, як і раніше, відсутні. Зі слів державного секретаря Німеччини з економічних питань Міхаеля Келлнера, Федеральний уряд веде конструктивні перемовини з Польщею й Казахстаном, проте «бракує твердих обіцянок». Про це пише Die Zeit.

З 5 грудня в ЄС почне діяти ембарго на постачання російської нафти танкерами. З 1 січня 2023 року Німеччина має намір додатково відмовитися від трубопровідної нафти з росії — зобов'язання федерального уряду на рівні ЄС. Це особливо впливає на нафтопереробний завод PCK, оскільки він залежить від російської нафти з трубопроводу «дружба». Частину планується замінити постачаннями через Росток, але це не гарантує повного завантаження.

Лідер фракції ХДС у ландтазі Бранденбурга Ян Редман попередив, що в цьому разі нафтопереробний завод може бути завантажено лише наполовину. «Щодо альтернативних постачань, ми не просунулися ні на крок», — заявив він. Це також може вплинути на ціни в східній Німеччині й західній Польщі.

Завод PCK розташовано на східному кордоні з Польщею, він спроможний переробляти 11 млн тонн нафти на рік.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти