В начало

Shell збирається отримати ще 1,1 млн тонн СПГ на рік з експортного проєкту Mexico Pacific

27 березня компанії повідомили S&P Global, що Shell погодилася відбирати додаткові 1,1 млн тонн СПГ на рік із запропонованого Мексико-Тихоокеанського експортного терміналу СПГ Saguaro Energia на тихоокеанському узбережжі Мексики.

Ця угода ознаменувала останню прихильність великого покупця СПГ до проєкту Saguaro Energia LNG. Відповідно до оголошення, афілійована компанія гравця портфеля СПГ, Shell Eastern Trading, буде купувати СПГ на безкоштовній основі протягом 20 років. Підрозділ Shell має попередню угоду про купівлю-продаж, підписану в липні 2022 року, на 2,6 млн тонн на рік від перших двох експортних проєктів зі скраплення СПГ, тоді як остання угода стосувалася СПГ із запланованої третьої лінії.

Приватна компанія Mexico Pacific ще не запровадила комерційних санкцій проти компанії Saguaro Energia, яку буде побудовано на березі моря Кортеса в Пуерто-Лібертад (штат Сонора) і яка використовуватиме вихідний газ США для виробництва СПГ. Проєкт матиме потужність 14,1 млн тонн на рік, коли буде побудовано всі три лінії скраплення, кожна з яких матиме потужність 4,7 млн тонн на рік.

Угода Shell додала значного комерційного імпульсу, який Mexico Pacific створила за проєктом протягом останнього року. MPL у лютому підписала дві 20-річні угоди з дочірньою компанією ExxonMobil на загальну суму 2 млн тонн на рік. У березні 2022 року компанія підписала ще одну угоду з китайською компанією Guangzhou Development Group на 2 млн тонн на рік. Включно з останньою угодою з Shell Mexico Pacific тепер має довгострокові угоди, які охоплюють понад половину виробничих потужностей трьох поїздів. У Mexico Pacific заявили, що угода з Shell передбачає 20% потужності третьої лінії, водночас припускаючи, що установка скраплення буде комерційно дозволена після перших двох поїздів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти