В начало

ЄС знову не узгодив граничної ціни на російську нафту, обговорення триватимуть – ЗМІ

Постійні представники країн-членів Євросоюзу в понеділок знову не змогли узгодити обмеження ціни на російську нафту, яке має набути чинності з 5 грудня. Про це повідомив журналіст Радіо «Свобода» Рікард Йозвяк у Twitter, передає «Бізнес.Цензор».

«Домовленості щодо граничної ціни на російську нафту серед послів ЄС сьогодні немає. Останнє число – $62 за барель. Перемовини триватимуть на цьому тижні», – зазначив він.

Як повідомлялося, 5 грудня набуде чинності заборона ЄС на імпорт російської нафти, а ще за два місяці почне діяти заборона на імпорт російських нафтопродуктів.

Крім того, Євросоюз у координації з G7 обговорює обмеження ціни на російську нафту. За даними Bloomberg, більшість європейських країн наполягають на обмеженні цін на рівні $65-75 за барель. Однак окремі країни ЄС пропонують встановити нижчу цінову межу. Зокрема Польща вимагає обмежити ціну для експорту російської нафти на рівні $30 за барель. За даними Politico, запровадження такого рівня підтримують і країни Балтії. Видання зазначало, що вони виступали проти цінової планки вище за $60, зокрема тому, що зараз вона перебуває майже на тій самій позначці, що й ціна на російську нафту Urals.

Водночас 28 листопада ціна на російську нафту сорту Urals упала нижче за той рівень, який країни Євросоюзу обговорюють у межах запровадження механізму обмеження цін.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти