В начало

ЄС може вдатися до механізму, що заборонить імпорт СПГ з рф без нових санкцій, – Bloomberg

Євросоюз може створити механізм, за допомогою якого країни-члени могли б забороняти постачання російського скрапленого природного газу (СПГ) без запровадження нових енергетичних санкцій.

Про це пише Bloomberg з посиланням на документ, що потрапив у його розпорядження, повідомляє «Бізнес.Цензор».

«Європейський Союз націлений на те, щоб знайти спосіб надати державам-членам можливість ефективно забороняти постачання СПГ з росії без введення нових санкцій, які торкаються енергетики», – зазначає агентство.

Згідно з документом, міністри енергетики ЄС «готові схвалити пропозицію, яка дасть змогу державам-членам тимчасово заборонити російським експортерам наперед бронювати інфраструктурний потенціал, необхідний для постачання». Ініціаторами такого заходу виступають Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва й Польща. Очікується, що міністри можуть схвалити цю пропозицію вже у вівторок на зустрічі у Брюсселі.

Зазначається, що в ЄС ще необхідно провести консультації щодо запровадження нового механізму. Запропоноване правило вимагає також схвалення у Європарламенті.

Bloomberg нагадує, що раніше у березні член Єврокомісії з енергетики Кадрі Сімсон закликала заборонити постачання російського СПГ. Так, Іспанія, найбільший покупець російського СПГ у ЄС цього року, вже попросила компанії не підписувати нові закупівлі з росії.

Раніше повідомлялося, що 2022 року експорт американського скрапленого природного газу до Європи зріс до 117,4 млн кубометрів, що майже в 2,5 раза більше, ніж роком раніше (47,8 млн кубометрів).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти