В начало

Rompertol збільшив переробку на НПЗ Petromidia на 15% з початку року

Чистий прибуток компанії Rompetrol у третьому кварталі 2022 року порівняно з попереднім періодом зменшився на 46%, до $102,9 млн. Про це повідомляється у звітних документах компанії.

Згідно зі звітом компанії, виручка в третьому кварталі склала $1,9 млрд, це на 5% більше, ніж у попередньому кварталі, й на 91% більше порівняно з третім кварталом 2021 року. В III кварталі спостерігалося здешевлення Brent і зменшення значення спреду Brent-Urals з $34,7 до $27, що вплинуло на погіршення фінансових результатів Rompetrol.

У третьому кварталі датована нафта марки Brent мала знижувальну тенденцію, впавши нижче від рівня 90 доларів за барель уперше з січня, оскільки побоювання, що глобальна рецесія може вплинути на попит на енергоносії, переважили тривалі проблеми з пропозицією сирої нафти.

Обсяги переробки нафти на НПЗ Petromidia в третьому кварталі зросли на 13%, до 1,51 млн тонн, за дев’ять місяців на заводі переробили 3,82 млн тонн нафти, що на 15% більше порівняно з аналогічним періодом 2021 року. Згідно з даними компанії Rompetrol, у третьому кварталі завантаженість переробних потужностей на НПЗ Petromidia склала майже 100%, а за дев’ять місяців — 84%.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти