В начало

Ремонт на аварійному заводі Freeport LNG у США затягнувся ще на місяць

Американський завод СПГ Freeport LNG повідомив про нову затримку ремонтних робіт: якщо раніше компанія орієнтувала, що операції можуть відновитися у вересні, то тепер ідеться про початок жовтня, сказано в заяві Freeport LNG Development, L.P.

Пожежа на заводі сталася 8 червня. Внаслідок надлишкового тиску на трубопроводі скрапленого природного газу від резервуара до морського терміналу відвантаження стався витік СПГ і його займання.

Новини про аварію стали одним із каталізаторів подальшого зростання цін на газ у Європі, яка сподівається за рахунок СПГ зі США знизити залежність від російських постачань на тлі повномасштабної війни росії проти України.

Спочатку адміністрація підприємства повідомляла, що на усунення наслідків пожежі знадобиться три тижні, потім заявила про 90 днів.

«Наразі передбачається, що часткові операції зі зрідження буде відновлено на початку жовтня 2022 року. Ми, як і раніше, націлені на повернення до повного виробництва до кінця року», — йдеться в новому релізі Freeport.

Потужність заводу Freeport LNG складає 15 млн тонн СПГ на рік.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти