В начало

Проєкт СПГ у Танзанії може збільшити ВВП на $7 млрд – дослідження

Згідно з дослідженням Standard Bank Group Ltd, проєкт виробництва скрапленого природного газу в Танзанії, запланований компаніями, включаючи Equinor ASA і Shell Plc , додасть щонайменше 7 мільярдів доларів на рік до ВВП країни. Про це повідомляє Reuters.

Східноафриканська країна очікує остаточне інвестиційне рішення в 2025 році щодо проєкту вартістю $40 млрд, призначеного головним чином для експорту її відкритих природних газів, але відкладене через тривалі перемовини. Його розробка відбуватиметься в період посиленого контролю над використанням викопного палива на тлі глобальних зусиль із пом’якшення кліматичних змін.

Standard Bank використовував низку цінових сценаріїв на газ, які призвели б до збільшення валового внутрішнього продукту Танзанії від 7 до 15 мільярдів доларів на рік, йдеться в його заяві. ВВП країни становить близько $68 млрд.  

Як зазначають у банку, проєкт також може дати Танзанії змогу розширити використання палива всередині країни.

«У звіті підкреслюється важливість того, що уряд відіграє провідну роль у створенні належних комерційних, фіскальних і правових умов для забезпечення своєчасного розвитку проєкту», — йдеться в повідомленні.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти