В начало

Польща з Данією запускають новий трубопровід для імпорту норвезького газу

Прем’єр-міністри Польщі й Данії у вівторок відкриють газопровід Baltic Pipe, який стане новим каналом для норвезького газу в Європу.

Як наголошує TVN24, Baltic Pipe є одним із головних проєктів польського уряду для забезпечення енергетичної безпеки і повної незалежності Польщі від російського газу, передає «Європейська правда».

Церемонія відкриття відбудеться на газокомпресорній станції в Будно Західнопоморського воєводства. Також планується символічний старт транспортування газу.

Повноцінне транспортування газу системою Baltic Pipe з родовищ на норвезькому континентальному шельфі в Польщу 900-кілометровим маршрутом через Данію заплановано на 1 жовтня.

Не лише Польща вперше зможе імпортувати норвезький газ через Данію, але й сусідні з нею країни, зокрема Словаччина й Чехія. Газ почне надходити в трубопровід 1 жовтня, а вихід на повну потужність очікується на кінець листопада. Інвесторами виступають оператори транспортування: данська Energinet і польська Gaz-System.

Baltic Pipe складається з п'яти елементів – з'єднання норвезької системи в Північному морі з данською системою, великого газотранспортного маршруту через Данію, газокомпресорної станції на данському острові Зеландія, морського газопроводу з Данії в Польщу з приймальним терміналом і додатковими елементами польської системи передачі.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти