В начало

Польща до кінця року відмовиться від російського LPG — FPP

Федерація польських підприємців (FPP) позитивно оцінює декларацію Польської палати скрапленого газу (PIGP) про відмову від постачань LPG до кінця 2022 року. Про це пише Petrolnet.pl.

«Перш за все, щоб санкції проти росії були ефективними, їх має ввести весь ЄС. Інакше російський скраплений газ надходитиме в Польщу з Заходу за ціною, збільшеною на націнки міжнародних трейдерів», — наголошує Петр Волейко, соціально-економічний експерт Федерації польських підприємців (FPP).

По-друге, з його слів, на східному кордоні розташовано інфраструктуру польських імпортерів і дистриб’юторів LPG. Швидкий відхід від цього напрямку постачань – вирок для майна підприємців, які протягом багатьох років інвестували сотні мільйонів злотих в інфраструктуру LPG. Це також загрожує швидким зростанням безробіття в прикордонних регіонах, де залізниці й перевантажувальні термінали є одними з небагатьох роботодавців.

На його погляд, потрібен час, щоб галузь змінила свої ланцюги постачань і адаптувалася до нових напрямків.

Зазначається, що частка скрапленого газу з росії на внутрішньому ринку Польщі перевищує 60% (1,3 млн т на рік), і на зміну напрямків потрібно кілька місяців. Зокрема, необхідно розвивати інфраструктуру. Зокрема кількість залізничних і морських терміналів у Польщі, значно збільшити рухомий склад залізничних танкерів у Західній Європі. Також зробити термінал у порту Гданська доступним для всіх операторів LPG.

Разом з тим, як зазначив президент Польської палати скрапленого газу (PIGP) Павло Бельський, Польща буде готова з новою логістикою й інфраструктурою повністю припинити постачання газу з росії наприкінці 2022 року.

«Ми вже дуже інтенсивно працюємо над новими напрямками постачань, новими контрактами і постійно спілкуємося з потенційними партнерами», – додав він.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти