В начало

Податкова оштрафувала АЗС майже на 14 млн грн за цінові порушення

З середини квітня Державна податкова служба (ДПС) України здійснила 190 перевірок автозаправних станцій. За виявлені порушення було накладено штрафів на загальну суму 55,4 млн грн, з них 13,7 млн – за завищення цін і порушення ціноутворення. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті ДПС.

«Відпрацьовується інформація про безпідставне завищення цін на пальне, яка надходить від громадян, народних депутатів України, органів державної влади, громадських організацій тощо, – зазначають у прес-службі ДПС. – Починаючи з 16 квітня цього року, Податкова служба провела понад 190 фактичних перевірок місць роздрібної торгівлі пальним, щодо яких наявна інформація про ймовірні порушення порядку формування й застосування цін на пальне».

Згідно з повідомленням, за результатами проведених перевірок виявлено порушень законодавства, контроль за яким здійснюють податкові органи, на загальну суму 55,4 млн грн, з яких 13,7 млн грн – за порушення вимог законодавства про ціни і ціноутворення.

На сьогодні органами ДПС вживається заходів з притягнення порушників до встановленої законодавством відповідальності, повідомляють у податковій.

Як раніше писав enkorr, у січні-травні 2022 року Державна податкова служба (ДПС) провела 309 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю пальним. За результатами цих перевірок накладено штрафних санкцій на загальну суму понад 50 млн гривень.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти