В начало

ОПЕК зберегла прогноз видобутку нафти в росії на рівні 10,3 млн б/д на 2023 р.

Прогноз ОПЕК щодо видобутку рідких вуглеводнів у росії на 2023 рік зберігся на рівні 10,3 млн б/д. Організація, як і раніше, очікує зниження видобутку в рф в поточному році на 0,75 млн б/д, випливає з квітневої доповіді ОПЕК.

«Варто зазначити, що це очікуване скорочення враховує нещодавно оголошені додаткові добровільні коригування видобутку до кінця 2023 року. Річний ріст залишився незмінним порівняно з попередньою щомісячною оцінкою», — йдеться у тексті звіту.

За інформацією ОПЕК, росія у лютому поточного року стала найбільшим постачальником нафти у Китай з Індією. рф забезпечила 19% китайського імпорту нафти, російські постачання нафти до Індії становили 38% від загального обсягу імпорту вуглеводнів у країну, уточнюють у доповіді. У лютому росія збільшила видобуток нафти на 175 тис. б/д, до 11,4 млн б/д, йдеться у звіті.

Крім того, організація зберегла прогноз зростання світового попиту на нафту на рівні 2,3 млн б/д. Середній обсяг світового попиту на рідкі вуглеводні, як і раніше, незначно уточнено в квітневій доповіді — з 101,9 млн б/д до 101,89 млн б/д.

З квітневого звіту також випливає, що країни ОПЕК скоротили видобуток нафти у березні на 86 тис. б/д, до 28,7 млн б/д. При цьому країни ОПЕК+, за винятком Ірану, Лівії й Венесуели, знизили виробництво нафти на 124 тис. б/д, до 24,374 млн б/д, що на 1,042 млн б/д нижче від домовленостей.

2 квітня Алжир, Ірак, Казахстан, Кувейт, Об'єднані Арабські Емірати, Оман, росія й Саудівська Аравія оголосили про добровільне зниження видобутку нафти. Йдеться про зниження на 1 млн барелів на добу з травня і до кінця року, тоді як росія продовжить на той же термін уже розпочате в березні скорочення видобутку на 500 тис. барелів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти