В начало

ОПЕК не орієнтується на певний рівень нафтових цін – генсек організації

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) не орієнтується на певний рівень цін на нафту, заявив генеральний секретар ОПЕК Хайсам аль-Гайс в інтерв'ю іранському агентству Shana та журналу Iran Petroleum.

«Буду відвертим, ми не орієнтуємося на певний рівень цін. Усі наші дії, всі наші рішення приймаються для того, щоб мати добрий баланс між світовим попитом на нафту й світовою пропозицією на неї», – сказав аль-Гайс.

Він також зазначив, що при визначенні ціни на нафту організація спочатку дивиться на макроекономічні показники у глобальному масштабі. При цьому ринок нафти не повністю відновився після пандемії COVID-19, однак 2023 року, з його слів, світовий попит на нафту перевищить рівні, що існували до пандемії, і досягне майже 102 млн барелів на добу (б/д). Також він сказав, що попит на авіаційне паливо і бензин зросте наступного літа у зв'язку з подорожами. У той же час попит на інші продукти, як очікується, покращиться, оскільки Китай продовжує відкриватися, ще однією причиною для цього є поступове розв'язання проблеми інфляції й боргу.

Крім того, аль-Гайс додав, що при здійсненні технічної роботи і складанні прогнозів ОПЕК уникає політики.

«Ми (країни ОПЕК) виключаємо політику з нашої технічної роботи, і це дуже важливо для забезпечення того, щоб наші цифри були надійними і ґрунтувалися на економічних чинниках, що призводять до точних і достовірних прогнозів», — зазначив аль-Гайс.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти