В начало

Невеликі незалежні НПЗ Китаю подвоїли імпорт мазуту в лютому на тлі хорошої маржі

Невеликі незалежні нафтопереробні заводи Китаю подвоїли імпорт мазуту у лютому на тлі гарних нафтопереробних марж і обмежених постачань альтернативної вихідної бітумної суміші, повідомили S&P Global Commodity Insights джерела з нафтопереробки й торгівлі.

Ймовірно, ця тенденція збережеться, якщо маржа не впаде або на ринок не повернеться більше венесуельської нафти.

За оцінками S&P Global, протягом лютого буде вивантажено щонайменше 11 вантажів загальною вагою 1 млн тонн (198 тис. барелів на день) мазуту порівняно з приблизно 510 тис. тонн у січні й грудні кожен.

Мазут малайзійського походження найбільше сприяв збільшенню постачань, обсяги якого зросли на 188%, до 634 тис. тонн, із 220 тис. тонн у січні, згідно з даними Kpler про доставку.

Слідом за російськими барелями було надходження 390 тис. тонн у лютому з інших напрямків, що на 178,6% більше, ніж минулого місяця. Згідно з даними Kpler, більшість інших відправлень були з Латинської Америки.

«Ці російські вантажі мазуту були переспрямовані на ринок Китаю, оскільки західні покупці їх більше не купують», — сказало джерело в торгівлі.

Але маржа переробки російського мазуту M100 приблизно на 100 юанів за тонну ($2,25 за барель) нижча, ніж 200-300 юанів за тонну прибутку від малазійських барелів, сказав пекінський аналітик.

Згідно з ринковими джерелами, M100 торгувався з премією близько $120 за тонну за середнє значення Platts Singapore IFO 380 CST.
Останні високі прибутки від виробництва бензину й газойлю дали змогу незалежним нафтопереробним заводам використовувати мазут як сировину.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти