В начало

Нафтовий бізнес США виступив проти обмежень на експорт нафтопродуктів

Найбільші нафтові торгові групи США заявили про «серйозні побоювання» щодо того, що адміністрація Байдена розглядає можливість обмеження експорту палива для зниження споживчих цін, закликавши високопосадовців виключити цей варіант. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» із посиланням на лист американських нафтовиків.

У спільному листі міністру енергетики Дженніфер Гранхолм Американський інститут нафти й Асоціація американських виробників палива та нафтохімії заявили, що «недавні обговорення з офіційними особами викликають серйозні побоювання, що адміністрація може запровадити заборону або обмеження на нафтопродукти як засіб збільшення внутрішніх запасів бензину і дизельного пального».

Автори послання попередили, що заборона на експорт продуктів переробки «порушить роботу світових ринків і завдасть шкоди національній безпеці й геополітичному становищу США».

Вони вважають, що заборона або обмеження експорту продуктів переробки може призвести до зниження рівня запасів, скорочення внутрішніх потужностей з переробки, чинитиме підвищувальний тиск на споживчі ціни на паливо, а також «відштовхне союзників США».

«З цих причин ми наполегливо закликаємо адміністрацію Байдена відмовитися від цього варіанту і натомість зосередитися на спільній з нами розробці політики, яка зміцнить енергетичну безпеку США й захистить споживачів», – зазначили автори.

«Наша нафтопереробна промисловість світового класу виробляє більше продуктів переробки, ніж споживають США, що дає Сполученим Штатам змогу бути чистим експортером палива для забезпечення стабільного й доступного постачання енергії нашим союзникам», – йдеться в листі.

У ньому наголошується, що здатність США постачати енергію на світові ринки «забезпечує важливі переваги для національної безпеки і зовнішньої політики США на додаток до надання високоякісних робочих місць на виробництві».

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти