В начало

«Нафтогаз» примусово стягне $5 млрд з рф за втрачене майно в Криму

Юридичний радник «Нафтогазу» розробив стратегію примусового стягнення з росії компенсації обсягом $5 млрд за втрачене майно «Нафтогазу» в Криму відповідно до рішення, яке в квітні цього року ухвалив Арбітражний трибунал у Гаазі.

«Це рішення – визначна перемога «Нафтогазу» на енергетичному фронті. Команда працювала над ним понад шість років. Звісно, ми не розраховуємо, що рф добровільно виплатить ці кошти. Тому наш юридичний радник – міжнародна юридична фірма Covington & Burling LLP – розробив стратегію примусового стягнення компенсації, визначеної трибуналом», – розповів голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов, повідомляє «Бізнес.Цензор».

Він запевнив, що «Нафтогаз» застосує всі доступні механізми примусового виконання арбітражного рішення, з арештом російського майна за кордоном включно. На це може піти кілька років, та стягнення точно відбудеться, підкреслив Чернишов.

«Гаазьке рішення – це прецедент для інших компаній, що постраждали через російську агресію. Воно доводить: росію можна перемагати і на полі бою, і на полі права», – додав він.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти