В начало

На Сумщині через розлив нафтопродуктів забруднено 0,65 га території – ДЕІ

Через розлив нафтопродуктів на території Андріяшівської громади Роменського району Сумської області сталося забруднення ділянки площею 6,5 тис. кв. м. Про це йдеться у телеграм-каналі Державної екологічної інспекції (ДЕІ) в Сумській області.

Повідомлення про забруднення нафтопродуктами території неподалік с. Попівщина Андріяшівської громади ДЕІ області отримала 19 травня. Як зазначають у ДЕІ, екоінспектори підтвердили факт розливу нафтовмісної суміші на кілька суміжних земельних ділянок загального користування. За результатами замірів визначено сукупну площу забруднених територій, яка склала 6 500 кв. м.

За попередньою інформацією, вилив нафтопродуктів стався через розгерметизацію трубопроводу НГВУ «Охтирканафтогаз» ПАТ «Укрнафта», точні причини наразі встановлюються. В екоінспекції зазначили, що зроблять аналіз відібраних проб ґрунту для розрахунку збитків, заподіяних довкіллю.

Також у ДЕІ повідомили, що наразі триває процес ліквідації аварії, спецтехніка підприємства працює над збором нафтопродуктів, а забруднені ділянки частково оброблені біодеструктором.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти