В начало

Кувейтська Al Zour збільшить експорт нафтопродуктів

Кувейт має намір збільшити експорт нафтопродуктів зі свого нового нафтопереробного заводу Al Zour у другій половині 2023 року, щоб закрити дефіцит в Європі й задовольнити зростаючий попит в Азії й Африці, повідомили Reuters галузеві джерела та аналітики.

Нафтопереробний завод із потужністю 615 тис. барелів на добу (б/д) є одним із кількох нових комплексів, які вводяться в дію цього року по всьому світу, щоб виробляти більше нафтопродуктів і знизити маржу переробки порівняно з рекордними рівнями минулого року після зриву постачань із найбільшого експортера світу — росії. 

Кувейт нарощує експорт нафтопродуктів у Європу, Африку, Азію й Америку після того, як західні санкції проти росії змінили шляхи торгівлі енергоносіями в усьому світі.

Очікується, що виробник ОПЕК скоротить експорт сирої нафти й збільшить постачання продукції, оскільки пізніше цього року він запустить ще дві установки дистиляції сирої нафти (CDU) на Аль-Зур, щоб нафтопереробний завод запрацював на повну потужність, повідомили джерела.

Al Zour, призначений для переробки середньої важкої нафти, запустив першу CDU потужністю 205 тис. б/д у вересні, зараз працює на 70-80% своєї потужності, оскільки він стабілізує видобуток, повідомило Reuters джерело, знайоме з цим питанням.

Основний експорт нафтопродуктів з Кувейту в січні досяг історичного максимуму в 17 млн барелів, що на 30% більше, ніж торік, оскільки компанія Al Zour постачила більше мазуту до Сінгапурської протоки, дизельного й авіаційного палива до Європи і нафти до Китаю, Південний Кореї і Японії, показали дані Kpler.

Консалтингова компанія FGE очікує, що другий CDU Al Zour запрацює в березні або квітні, а третій може запрацювати до серпня. Три CDU мають однакову місткість.

«Повний вплив на ринок продукції, ймовірно, буде відчутний у другому півріччі 2023 року», — сказав керівник відділу нафтопереробки FGE в Азії Іван Метьюз.

Нафтопереробний завод Al Zour управляється Kuwait Integrated Petroleum Industries Company, дочірньою компанією Kuwait Petroleum Corporation, яка не відразу відповіла на запит про коментар.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти