В начало

Китай має намір субсидувати НПЗ, коли ціна на нафту буде вищою за $130 за барель

Влада Китаю має намір субсидувати нафтопереробні підприємства країни й призупинити підвищення цін на пальне на внутрішньому ринку, якщо світові ціни на нафту перевищать $130 за барель. Про це з посиланням на агентство «Сіньхуа» повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Цей крок забезпечить стабільне постачання палива, полегшить навантаження як на підприємства, що займаються переробкою і реалізацією нафти, так і на споживачів. Крім того, він знизить операційні витрати реального сектору економіки, наголошується в документі, опублікованому спільно Міністерством фінансів і Державним комітетом у справах розвитку і реформ КНР», — пише агентство.

Також зазначається, що в разі якщо світові ціни на нафту перевищать $130 за барель, перші два місяці ціна на нафтопродукти не підвищуватиметься. Якщо така ситуація зберігатиметься довше за два місяці, то буде випущено подальші повідомлення.

Відповідно до чинного механізму ціноутворення, якщо світові ціни на нафту змінюються більш ніж на 50 юанів ($7,46) за тонну і залишаються на цьому рівні протягом 10 робочих днів, ціни на нафтопродукти, такі як бензин і дизельне пальне, коригуються відповідним чином. Однак коригування не передбачається, якщо світові ціни впадуть нижче за $40 або перевищать $130 за барель.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти