В начало

Казахстан заборонив експорт СВГ на півроку

Казахстан запровадив заборону на вивезення скрапленого газу автомобільним і залізничним транспортом на шість місяців, повідомили у прес-службі Міністерства енергетики РК. Це пов'язано із нестачею газу на внутрішньому ринку.

«Зважаючи на соціальну значущість скрапленого газу на внутрішньому ринку Республіки Казахстан, Міністерством енергетики розроблено проєкт наказу про заборону на вивезення скрапленого газу автомобільним і залізничним транспортом терміном на шість місяців. Цей наказ набуває чинності з дня його першого опублікування – з 14 листопада 2023 року», — повідомили у Міненерго країни.

Раніше наказом міністра енергетики РК від 7 жовтня 2020 року було запроваджено заборону на експорт газу автомобільним транспортом терміном на три роки.

У міністерстві зазначають стрімкий перехід населення і багатьох промислових підприємств на цей вид палива.

«При потребі внутрішнього ринку обсягом 130-140 тис. тонн на місяць (згідно із заявами акіматів) залежно від сезону Міністерство енергетики РК у рамках плану постачань розподіляє 120-130 тис. тонн, або 90% попиту. У періоди планових і позапланових ремонтних робіт заводів-виробників непокриття потреб внутрішнього ринку у скрапленому нафтовому газі становить 15-25%», — додали у прес-службі казахстанського міністерства.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти