В начало

Експорт нафти з Курдистану досі не відновлено, оскільки Туреччина прагне до перемовин

Експорт нафти з північного Іраку до турецького порту «Джейхан» все ще призупинено майже через три тижні після того, як міжнародна арбітражна група зобов’язала Туреччину компенсувати Іраку експорт нафти, що прокачується через Туреччину без схвалення уряду Іраку, повідомляє Iraqi News.

Рішення Міжнародної торгової палати від 23 березня зобов’язало Туреччину виплатити Іраку $1,5 млрд США за експорт нафти з Іракського Курдистану через порт «Джейхан» у період із 2014 по 2018 роки без схвалення Багдада.

У відповідь Туреччина призупинила експорт нафти обсягом 450 тис. барелів на добу (б/д).

Джерела повідомили, що Туреччина хотіла домовитися про компенсацію, а також вирішити другу арбітражну справу, пов’язану з потоками з 2018 року до припинення викачування нафти.

Джерело минулої п'ятниці повідомило, що оператори трубопроводу поки що не отримали жодних інструкцій з відновлення прокачування, повідомляє Reuters.

Два інших джерела заявили, що Багдад ще не просив Туреччину відновити викачування нафти.

Інше джерело повідомило, що Туреччина прагне провести прямі перемовини про компенсацію обсягом $1,5 млрд США, яку планувалося виплатити Іраку.

Державна організація з маркетингу нафти (SOMO) у співпраці з Міністерством природних ресурсів регіонального уряду Курдистану (KRG) очікує завершення деяких технічних питань, необхідних для відновлення потоків.

4 квітня федеральний уряд у Багдаді підписав тимчасову угоду з KRG, сподіваючись відновити викачування нафти.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти