В начало

Ціни на нафту продовжують зростати після виходу даних про запаси в США

Ціни на нафту продовжують підніматися в середу ввечері після виходу офіційних даних про тижневу динаміку запасів енергоресурсу в США.

Комерційні запаси нафти в країні минулого тижня збільшилися на 2,59 млн барелів – до 439,94 млн. барелів, показала доповідь Міненерго США. Товарні запаси бензину знизилися на 1,48 млн барелів і склали 207,89 млн барелів, запаси дистилятів збільшилися на 170 тис. барелів, до 106,36 млн барелів.

Експерти очікували зростання запасів нафти на 1,5 млн барелів, зменшення запасів бензину – на 1,5 млн барелів і падіння запасів дистилятів на 1 млн барелів.

Грудневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 17:40 за київським часом здорожчали на $1,02 (1,09%) – до $94,54 за барель.

Котирування ф'ючерсів на WTI на грудень на торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на вказаний час зросли на $1,33 (1,56%) – до $86,65 за барель.

Зниження курсу долара у середу підтримує зростання цін на нафту. Слабкий долар збільшує попит на енергоресурс та інші сировинні товари, номіновані в американській валюті, з боку власників інших валют.

Крім іншого, інвестори оцінюють слова міністра енергетики Саудівської Аравії принца Абдулазіза бен Сальмана на підтримку рішення ОПЕК+ почати скорочення видобутку нафти на 2 млн б/д з листопада. Крім того, принц також вважає, що зменшення стратегічних резервів нафти найбільшими споживачами енергоресурсу може завдати їм економічних неприємностей у майбутньому.

«Вважаю за необхідне роз'яснити світові, що втрата запасів на випадок надзвичайної ситуації може виявитися хворобливою проблемою в найближчі місяці», – заявив Абдулазіз бен Сальман під час конференції в Ер-Ріяді в середу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти