В начало

Британія посилює заходи безпеки на нафтових вежах після інциденту з «північними потоками» – ЗМІ

Влада Великобританії вживає заходів для убезпечення нафтових вишок на тлі інциденту з російськими газопроводами «північний потік» і «північний потік-2», пише The Guardian.

За інформацією видання, керівники британської енергетичної галузі координують дії з урядовими агентствами для оцінки ситуації на морських і наземних об'єктах, щоб визначити, чи слід впроваджувати там інші методи безпеки, прийняті, наприклад, у Норвегії.

Над питанням зокрема працює торгова асоціація Offshore Energy (OEUK), яка контактує із Центром із захисту національної інфраструктури (CPNI), а також з Міністерством бізнесу, енергетики та промислової стратегії. При цьому до компетенції CPNI входить зниження вразливості до різноманітних загроз, таких як тероризм і диверсії на найважливіших об'єктах Великобританії, зокрема на АЕС і в центрах обробки даних.

Як заявив керівник служби безпеки OEUK Марк Вілсон, у Великобританії немає підстав турбуватися щодо збереження енергетичної інфраструктури, проте запобіжних заходів вжити варто.

«Ми не турбуємося, але ми робимо все можливе на випадок, якщо щось станеться. Немає жодних доказів присутності будь-яких безпілотників чи незвичайної активності навколо проблемних районів, – наголосив він.

The Guardian уточнює, що у разі погіршення ситуації уряд може задіяти ВПС, ВМС і відомство контррозвідки MI5.

Раніше цього тижня уряд Норвегії оголосив про підвищення рівня безпеки морської й наземної нафтогазової інфраструктури після витоку газу на російських газопроводах.

«Уряд ухвалив вжити заходів для підвищення безпеки інфраструктури – на березі й на об'єктах, розташованих на норвезькому континентальному шельфі», – йшлося у повідомленні, розміщеному на сайті уряду.

У ніч на 26 вересня стався витік на одній із ниток магістралі «північний потік-2». Це сталося в данській винятковій економічній зоні на південний схід від Борнхольма. Також витік газу зафіксовано з обох ниток першого «північного потоку» на північний схід від Борнхольма. У четвер шведські ЗМІ повідомили про виявлення береговою охороною Швеції ще одного місця витоку газу з пошкоджених газопроводів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти