В начало

Brent здорожчала до $86,3 за барель на рішенні ОПЕК+ зберегти квоти на видобуток

 

Котирування нафти ростуть на торгах у понеділок на тлі рішення ОПЕК+ зберегти діючі квоти на видобуток нафти.

На 7:02 за київським часом лютневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,71 (0,83%), до $86,29 за барель. У п'ятницю Brent здешевшала на $1,31 (1,5%), до $85,57 за барель.

Січневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на $0,69 (0,86%), до $80,67 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $1,24 (1,5%), до $79,98 за барель.

Як повідомили в ОПЕК+, ухвалене 5 жовтня 2022 року рішення про зниження квот на нафтовидобуток на 2 млн барелів на добу з листопада було «ретроспективно визнано учасниками ринку необхідним і правильним курсом дій зі стабілізації світових нафтових ринків».

Рада ЄС 3 грудня вирішила встановити верхню межу цін на сиру нафту, нафтові мастила й нафтопродукти, отримані з бітумінозних порід, що видобуті в росії або експортуються з неї, на рівні $60 за барель. Обмеження набуло чинності з 5 грудня.

Функціонування механізму обмеження цін переглядатиметься кожних два місяці, починаючи з середини січня 2023 року, з урахуванням змін на ринку. Ліміт встановлюватиметься не менш ніж на 5% нижче за середньоринкову ціну на російську нафту і нафтопродукти, розраховану на основі даних, наданих МЕА.

росія вже заявила, що опрацьовує механізм заборони застосування нових санкцій ЄС, а також нагадала, що не виключає зниження нафтовидобутку.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти