В начало

Білий дім очікує розширення північно-східного резерву ДП через кризу постачання – Bloomberg

Східне узбережжя стикається з дефіцитом як бензину, так і дизеля, тому адміністрація президента США Джо Байдена хоче збільшити запаси до зими, повідомляє Bloomberg.

Зі слів людей, обізнаних із цим питанням, адміністрація Байдена розглядає шляхи збільшення маловикористовуваного резерву палива для надзвичайних ситуацій у Новій Англії, оскільки східне узбережжя бореться з дефіцитом як бензину, так і дизельного палива.

Офіційні особи стурбовані, що резерву в 1 мільйон барелів буде недостатньо, щоб протистояти серйозному збою цієї зими, і вони розглядають численні варіанти збільшення постачань, зі слів джерел у Білому домі.   

Один із варіантів, про який ідеться, полягає в тому, щоб звернутися до Конгресу з проханням скасувати встановлене законодавством обмеження кількості нафти, яка може зберігатися в запасах. Актуальна й вимога до приватних компаній підтримувати мінімальний рівень запасів, що також потребуватиме схвалення Конгресу, й обмеження експорту, які може бути введено виконавчою владою. Жодних рішень не прийнято, кажуть джерела. За словами високопоставленого чиновника адміністрації, Білий дім має кілька інструментів для усунення дефіциту.

Як зазначає видання, лише за два тижні до проміжних виборів США стикаються з перспективою підвищення цін на пальне на тлі ескалації кризи пропозиції. Запаси бензину досягли 8-річного сезонного мінімуму, а запаси дизельного палива, що використовується для опалення і перевезень, залишаються на найнижчому рівні для цієї пори року. На східному узбережжі ситуація стає все більш жахливою через інфраструктурні обмеження, які стримують постачання пального і спонукають деяких постачальників почати нормувати паливо.

Це стривожило адміністрацію Байдена, яка стверджує, що приватна промисловість не адекватно відреагувала на її запити збільшити постачання бензину й дизельного пального на північному сході. Але враховуючи ринкову динаміку й обмеження інфраструктури, включаючи столітній закон Джонса, який може підвищити вартість доставки до портів США, багато постачальників можуть заробити більше грошей, спрямовуючи паливо за кордон, ніж доставляючи його на східне узбережжя. Минулого тижня експорт нафти з США зріс до нового рекорду.

Адміністрація Байдена вже почала закладати основу для зберігання додаткових запасів палива для надзвичайних ситуацій, завершуючи розробку нових правил, спрямованих на стимулювання постачальників продавати дизельне паливо й бензин уряду.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти