В начало

Алжир упродовж 5-ти років постачатиме на ринок 100 млрд кубометрів газу щорічно

Алжир планує постачати на ринок не менше 100 млрд кубометрів природного газу щорічно протягом наступних п'яти років, заявив у вівторок генеральний директор алжирської нафтогазової компанії Sonatrach Туфік Хаккар.

Як повідомляє UrduPoint News, Sonatrach продовжуватиме надійно забезпечувати своїх партнерів природним газом, «доки попит на газ не буде гарантований у середньостроковій і довгостроковій перспективі», — сказав Хаккар на газовій конференції в Орані у вівторок.

«Алжир має намір постачати на ринок не менше 100 млрд кубометрів природного газу щорічно протягом наступних п'яти років», — повідомив він.

Хаккар також зазначив, що компанія має намір і далі розвивати свої газові родовища, щоб постачати додаткові обсяги на національний і міжнародний ринки, зокрема європейський.

Президент Алжиру Абдельмаджид Теббун заявив у грудні 2022 року, що його країна видобуває 102 млрд кубометрів газу, половина з яких споживається всередині країни. З його слів, Алжир сподівається 2023 року експортувати 100 млрд кубометрів газу. 

Алжир входить у десяток найбільших виробників природного газу в світі. Sonatrach — найбільша компанія в Африці — займається видобутком, переробкою, транспортуванням і продажем вуглеводнів. 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти