У початок

Тижневий експорт СПГ із США зріс до 22 партій

За даними Управління енергетичної інформації США, експорт скрапленого природного газу (СПГ) США зріс за тиждень, що закінчився 24 квітня, порівняно з тижнем раніше.

У своєму щотижневому звіті агентство повідомило, що 22 СПГ-вози відправилися з заводів США у період з 18 по 24 квітня, що на одну партію більше, ніж тижнем раніше.

Посилаючись на дані про судноплавство, надані Bloomberg Finance, EIA заявила, що загальна місткість цих суден СПГ становить 79 млрд куб. футів.

Згідно з даними S&P Global Commodity Insights, середні обсяги постачань природного газу до експортних терміналів СПГ США зросли на 4,9% (0,5 млрд куб. футів на день) за тиждень, в середньому на 11,5 млрд куб. футів на день.

Постачання природного газу на термінали у Південній Луїзіані зросли на 4,1% (0,3 млрд куб. футів/добу), до 8,2 млрд куб.

Агентство повідомило, що постачання природного газу на термінали за межами узбережжя Мексиканської затоки практично не змінилися й перебувають на рівні 1,3 млрд куб. фут./добу.

Завод Cheniere Sabine Pass відправив дев’ять вантажів, а завод компанії в Корпус-Крісті – чотири партії протягом минулого тижня.

Термінал Cameron LNG компанії Sempra Infrastructure відправив три вантажі, тоді як об’єкт Calcasieu Pass компанії Venture Global LNG і термінал на острові Ельба відвантажили по два вантажі протягом цього періоду.

Крім того, Cove Point і Freeport LNG об’єкт відправили по одному вантажу СПГ протягом тижня.

Фріпорт СПГ, розташований на південь від Х’юстона (штат Техас), заявив минулого місяця, що працюватиме лише з третім потягом до «десь у травні», коли він очікує відновлення роботи першого й другого потягів.

Згідно з повідомленнями, 9 квітня, а також цього вівторка третій поїзд СПГ вийшов з ладу.

LNG Prime раніше запросив Freeport LNG надати оновлену інформацію про стан третього поїзда, але оператор LNG-термінала відмовився від коментарів.

EIA очікує збільшення експорту СПГ США на 2% цього року порівняно з рекордним 2023 роком, тоді як очікується, що експорт СПГ зросте на 18% 2025 року завдяки запуску нових терміналів СПГ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти