У початок

Італія готова підтримати санкції проти російського СПГ

Міністр енергетики Італії Джильберто Пікетто-Фратін заявив, що Рим не має причин виступати проти санкцій ЄС проти російського СПГ, адже Італія може обійтися без російського газу, передає Politico.

«Італія зараз може навіть взагалі обходитися без російського газу», — сказав міністр.

Пікетто-Фратін заявив, що Італія звільнилася від російського природного газу і не матиме проблем із запропонованим пакетом санкцій ЄС щодо скрапленого природного газу (СПГ), який розглядає Європейська комісія.

Як повідомляв enkorr, Європейський Союз обговорює з країнами-членами пропозиції щодо санкцій проти ключових російських проєктів скрапленого природного газу й заборони на використання портів ЄС для реекспорту постачань, призначених для третіх країн.

ЄС, особливо країни центральної Європи, як і раніше, залежать від москви в постачанні газу, а імпорт з росії становив близько 40% попиту ЄС до повномасштабного вторгнення рф в Україну. Хоча трубопровідний газ відтоді значно впав, росія постачає близько 18 млрд кубометрів СПГ до європейських портів — головним чином у Франції, Іспанії й Бельгії, з яких приблизно 1 млрд кубометрів потім реекспортується, згідно з даними енергетичного регулятора ЄС.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти