У початок

США заявили, що обмеження цін на російську нафту не буде націлене на ОПЕК

Обмеження цін на продаж російської нафти не впливатиме на виробників ОПЕК+. Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на заяву представника Міністерства фінансів США, яку наводить видання Reuters.

«США звернулися до представників Організації країн-експортерів нафти, щоб запевнити їх у цих обмеженнях своїх планів, і від початку стверджував, що обмеження не торкнеться інших виробників нафти», — пояснив чиновник.

Це може допомогти послабити розбіжності між США й Саудівською Аравією, провідним експортером нафти і фактичним лідером ОПЕК+, з приводу того, що Вашингтон вважає співробітництвом з росією спрямованим на те, щоб позбавити ринки постачань якраз у той час, коли насувається глобальна рецесія.

Між країнами-споживачами, такими як Сполучені Штати, й виробниками нафти наростала напруженість щодо політики видобутку. Гнів ОПЕК+ з приводу плану обмеження цін був однією з причин її рішення скоротити видобуток. ОПЕК+, яка об'єднує блок виробників із союзниками, включаючи росію, оголосила минулого тижня, що скоротить видобуток на 2 мільйони барелів на день (б/д), щоб збалансувати ринки й придушити волатильність.

Білий дім заявив, що аналіз, проведений Сполученими Штатами, показав, що скорочення могло бути відкладено до наступного засідання ОПЕК після проміжних листопадових виборів у США.

Представник Мінфіну США вважав вплив скорочення на ціну приглушеним, заявивши, що може бути потрібний стрибок цін на 30-40 доларів або скорочення видобутку в 10 разів порівняно з фактичним скороченням видобутку ОПЕК+ приблизно на 900 000 б/д, щоб викликати рецесію.

Зазначається, що рішення ОПЕК+ матиме найбільш негативний вплив на країни з низьким і середнім рівнем доходу, які вже страждають від високих цін на енергоносії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти